Сарадња са Русијом ће спасити ЕУ од избегличке кризе

26-01-2016 09:19:44 | | / vostok.rs |


Русија игра кључну улогу у решавању сиријског конфликта, а самим тим и проблема избеглица, и зато је сарадња са Москвом потребна европским земљама ако желе да зауставе прилив миграната, сматра министар финансија Немачке Волфганг Шојбле.

Последице догађаја на Блиском истоку одражавају се на Европу и у покушајима решавања кризе она треба да обједини напоре са најутицајнијим земљама света, као што су САД и Русија, пише министар финансија Немачке у свом чланку за „Франкфуртер алгемајне цајтунг“.

„Русија игра кључну улогу у решавању сиријског конфликта, а самим тим и проблема избеглица. Европска стратегија на Блиском истоку и у Африци без учешћа Путина је незамислива, као и без учешћа САД“, пише немачки политичар.

Шојбле наводи да би Русија, осим решавања ситуације непосредно у Сирији, могла да да суштински допринос у преговарачком процесу између других страна у конфликту у Блискоисточном региону и омогући смањење размимоилажења између коалиције сунита на челу са Саудијском Арабијом и коалиције шиита на челу са Ираном.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут