Резултате избора у ДНР нико неће поништавати

27-01-2016 01:04:50 | | / vostok.rs |


Лидер Доњецке Народне Републике Александар Захарченко изјавио је да резултате избора одржаних 2. новембра 2014. године нико неће поништавати јер су они „били спроведени у потпуном складу са демократским стандардима и имају апсолутно легитимни статус“.

На митинзима почетком априла 2014. године житељи Доњецке и Луганске области Украјине који нису признали легитимност фебруарског државног преврата прогласили су „народне републике“. После референдума одржаних у мају исте године републике су прогласиле суверенитет, формирале су сопствене органе власти, а у новембру су одржани избори за лидере република и посланике парламената.

„У основи тих избора је референдум од 11. маја 2014. године, који је у потпуности исказао вољу народа и због тога нико неће поништавати резултате избора од 2. новембра“, рекао је Захарченко коментаришући саопштење председника Украјине Петра Порошенка о неопходности да се пониште резултати тих избора.

Захарченко је подсетио да су „избори у ДНР 2. новембра 2014. године спроведени у потпуности у складу са демократским стандардима и да имају апсолутно легитимни статус“.

„Порошенко настоји да учини све да би оборио Мински споразум, а притом ствара утисак да га испуњава. У комплексу мера јасно је прописано шта и када треба да се уради. Никаквих тачака о поништавању резултата избора тамо нема“, закључио је Захарченко.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут