ЕУ врши ритуално самоубиство прихватањем миграната

27-01-2016 01:08:22 | | / vostok.rs |


Европска унија врши „ритуално самоубиство“ својом миграционом политиком, изјавио је словачки премијер Роберт Фицо.

У интервјуу за чешки лист „Право“, Фицо је позвао свих 28 земаља–чланица Уније да „брзо“ зауставе прилив избеглица.

„Осећам да ми у ЕУ сада вршимо ритуално самоубиство и да само то посматрамо“, рекао је Фицо (51), који је познат по својој антиимиграционој политици.

Словачки премијер сматра да би Унија пре свега требало да заустави прилив „илегалних имиграната“.

„Уколико Европи треба времена да до краја 2016. или 2017. године постави планирану границу и оформи снаге обалске страже, ЕУ ће извршити самоубиство“, рекао је Фицо истакавши да је 300 словачких полицајаца спремно да буде распоређено на спољним границама Шенгенске зоне.

Словачка и Мађарска, подсећа АФП, поднеле су тужбу ЕУ због система квота за расподелу миграната широм Уније. Фицо је рекао да се испоставило да је систем „потпуни фијаско“ и да је у словачко друштво немогуће интегрисати хиљаде миграната предвиђених системом квота.

„Уколико нас, на основу привремених или трајних квота, неко присили да прихватимо 50.000 особа са потпуно другачијим обичајима и религијом, а које већином чине млади мушкарци, не могу да замислим како бисмо их интегрисали. Ми то не можемо“, рекао је Фицо.

Словачки премијер је нагласио да би они водили свој живот по сопственим правилима због чега је, како је рекао, та идеја погрешна и неизводљива.