Израел и Грчка: ДАЕШ продаје нафту преко Турске

27-01-2016 01:34:18 | | / vostok.rs |


Министри одбране Израела и Грчке Моше Јалон и Панос Каменос сагласни су да велику количину нафте ДАЕШ продаје преко Турске, као и да се на тај начин финансира тероризам

„Као што знате, ДАЕШ већ дуго добија паре од Турска за нафту коју им доставља. Надам се да ће то ускоро да престане“, рекао је Јалон.

Израелски министар је додао да је сада на Турској да одлучи да ли жели да буде део коалиције која се бори против терориста, јер то, како је рекао, досад није био случај.

И грчки министар одбране рекао је да већина нафте из руку терориста иде у свет преко Турске, те да се преко Турске финансира тероризам.

„Било би добро када би Турска одлучила да промени политику сарадње са терористима и да не прави проблеме целом региону. Истовремено, требало би да искористи средства ЕУ како би зауставила прилив миграната“, рекао је Каменос.

„Ми имамо најбоље намере. Надамо се да ће Ердоган, уместо да одведе Турску у фундаментализам, направи заокрет и окренути се западним вредностима на добробит свих грађана Турске, али и региона“, закључио је грчки министар.


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут