Русија никад није говорила да у потпуности подржава Асада

29-01-2016 03:20:40 | | / vostok.rs |


Русија није никада говорила да у потпуности подржава политику сиријског председника Башара ел Асада, изјавила је званична представница МСП-а Русије Марија Захарова.

„Никад нисмо говорили да не треба да се боримо и да смо у потпуности против иједне сиријске опозиције. Тога нигде нема. Никад нисмо говорили о томе, чак и ако се растави унутарполитички живот Сирије, да у потпуности подржавамо политику Асада, да је сматрамо у потпуности правилном. Ми то никад нисмо говорили“, рекла је Захарова.

Према речима Захарове, Русија никад није говорила да је читава опозиција која је против Дамаска терористичка и да се са њима треба борити, рекла је званична представница МИП-а Русије.

Покушаји да се судбина председника Сирије Башара ел Асада реши споља, може довести до понављања „либијског сценарија“ у овој земљи, изјавила је званична представница МИП-а Русије Марија Захарова.

„Понављање овог сценарија са написаним упутством споља, по којем нико не може да живи — не треба да преовлада. Свака изјава о томе да неко негде тамо зна како је Сирији најбоље да живи и шта треба да ради председник и када он треба да се повуче, све то може, нажалост, да претвори Сирију у нову Либију“, рекла је Захарова на брифингу.