Москва не види разлог да НАТО решава проблем са Су-34

03-02-2016 09:26:54 | | / vostok.rs |


Москва не види разлог да решење ситуације са наводним нарушавањем ваздушног простора Турске од стране руског ловца Су-34 на себе преузима НАТО, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

„Веома ми је страшно да слушам саопштења које нам упућује Алијанса, јер појам ’ваздушни простор НАТО-а‘ не постоји. Свака земља појединачно поседује суверени ваздушни простор. На јесен су турски представници говорили да то није питање НАТО-а, већ билатералних односа, па да чак и ако се деси такав инцидент треба да се решава у билатералном поступку“, рекао је директор Одељења за општеевропску сарадњу Министарства иностраних послова Русије Андреј Келин.

„Не видим никаквог разлога да ту улогу (решавања ситуације о наводном нарушавању ваздушног простора Турске) на себе преузме НАТО“, рекао еј Келин.

Министарство иностраних послова Турске изјавило је да је авион Су-34 Ваздушно-космичких сннага Русије нарушио ваздушни простор Турске у петак у 10.46 по средњеевропском времену.

Коментаришући саопштење НАТО-а о „поверљивости снимака“ који приказују како је руски војни авион Су-34 наводно нарушио ваздушни простор изнад сиријско-турске границе, Министарство одбране Русије саопштило је да ништа друго и није очекивало, јер ту информацију покушавају да сакрију од јавности и западни медији које је Турска грубо искористила.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут