Песков објаснио статус погинулог руског војника у Сирији

04-02-2016 04:01:02 | | / vostok.rs |


Руски војници, укључујући погинулог руског саветника, не учествују у копненој операцији у Сирији, изјавио је прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков.

Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков поновио је да руски војници не учествују у копненој операцији у Сирији, и да се то исто односи и на војног саветника из Русије погинулог у тој земљи.

„Они (руски војни саветници) не учествују у копненим операцијама, они врше саветовање. Министарство одбране је објаснило да се ради управо о саветницима, повезаних са обуком сиријских колега да рукују техником која се испоручује Сирији у оквиру постојећих уговора“, рекао је Песков новинарима.

„Поводом имена погинулог војног саветника у Сирији, Министарство одбране има своје гледање на то и ми природно не можемо саопштити његово име“, нагласио је прес-секретар председника.

На питање коју награду је добио Рус, Песков је одговорио: „Ако документ буде имао јавни карактер, саопштићемо“.

Министарство одбране Русије саопштило је јуче да је током минобацачког напада терориста ДАЕШ-а на војни гарнизон сиријске војске смртно рањен руски војни саветник. Он је у Сирији обучавао сиријску војску за коришћење новог наоружања које се испоручује у оквиру међудржавних уговора војно-техничке сарадње.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут