Вучић и Скот: Србија је за Америку стуб стабилности у региону

07-02-2016 09:18:51 | | / vostok.rs |


Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је са новим амбасадором САД Кајлом Скотом који је рекао да Америка Србију доживљава као стуб стабилности у региону и пружа пуну подршку њеном реформском процесу и путу евроинтеграција.

Вучић је истакао посвећеност и спремност Србије да оствари свој спољнополитички циљ — чланство у Европској унији, као и да кроз дијалог ради на очувању регионалне стабилности, саопштила је Канцеларија за сарадњу са медијима Владе Србије.

Скот је истакао да се Србија данас у Америци доживљава као стуб стабилности у региону Западног Балкана и да је дошао са овлашћењем председника САД да Влади Србије пружи пуну подршку и помоћ у реформском процесу и на путу евроинтеграција, наводи се у саопштењу.

Скот је истакао да ће током рада у Београду учинити све да, довођењем нових америчких инвеститора и подршком борби против корупције, помогне да Србија остварује економски раст, што ће значити и нова радна места за младе и образоване људе у Србији.

Амбасадор је похвалио и хумани приступ наше земље током мигрантске кризе.

Премијер Вучић пожелео је амбасадору Скоту добродошлицу и рекао да ће му Влада Србије бити поуздан партнер да током дипломатског мандата постигне успех у даљем унапређењу односа и сарадње двеју земаља.