Ердоган: Нећемо у Сирији поновити грешку из Ирака

08-02-2016 09:59:45 | | / vostok.rs |


Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да Анкара не сме да дозволи да се у Сирији понови ситуација из времена када су силе међународне коалиције ушле у Ирак 2003. године, преноси „Блумберг“.

„Не желимо у Сирији да направимо исту грешку коју смо направили у Ираку“, изјавио је Ердоган.

Председник Турске је подсетио да је 2003. године Анкара одбила да на турској територији буде размештена америчка војска и није ушла у састав међународне коалиције која је свргнула ирачког лидера Садама Хусеина.

„Важно је видети хоризонт. Оно што се догађа у Сирији не може да траје дуго. У одређеном тренутку ситуација се мора променити“, рекао је председник Турске и навео да је Анкара спремна за сваки могући развој догађаја у Сирији.

У четвртак је званични представник Министарства одбране Русије Игор Конашенков изјавио да постоје основане сумње да се Турска припрема за војну инвазију на Сирију.

Према његовим речима, Министарство одбране је представило међународној заједници необориве видео-доказе — снимке који приказују турске артиљеријске уређаје који пуцају на сиријска насеља на северу Латакије.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут