Русија и Бахреин: Борбу у Сирији усмерити искључиво против терориста

09-02-2016 09:20:13 | | / vostok.rs |


Русија и Бахреин сагласни су да је недопустиво радити било шта што би могло да резултира распадом појединих држава, саопштили су шефови дипломатија те две земље Сергеј Лавров и Хајед бен Ахмед ел Халиф.

„Наш заједнички став јесте да циљеви међународне заједнице треба да буду искључиво борба против тероризма, као и мирно решавање конфликата у региону“, нагласио је Лавров.

Он је, након састанка делегације Русије и Бахреина у којој су учествовали и руски председник Владимир Путин и краљ Бахреина Хамад бин Иса ел Калифа, истакао да су недопустива дејства појединих снага које воде ка распаду одређених земаља.

Према његовим речима, Русија и Бахреин настоје да Сирија остане стабилна светска земља која ће моћи да обезбеди сопствену територијалну целовитост и осигура људска права за све њене грађане.

Према том принципу, истиче Лавров, треба решавати проблеме и у другим земљама, укључујући Либију, Јемен, Ирак и Авганистан.

Краљ Бахреина је у разговору са руским председником такође високо оценио напоре Русије у решавању сиријске кризе.

На састанку представника Русије и Бахреина било је речи и о економској сарадњи двеју земаља, и то у енергетском али и војном сектору.

„Надамо се да ће ускоро почети преговори са Бахреином о војној сарадњи. Позвали смо представнике Бахреина на наше игре ’авијадартс‘ и ’тенковски биатлон‘“, додао је Лавров.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут