„Игра престола“ на руски начин

10-02-2016 09:31:04 | | / vostok.rs |


Историја дома Романових, краљевске династије која је владала Русијом више од 300 година, биће приказана у телевизијској серији „Ера процвата“ (Эпоха расцвета), што ће бити руски пандан награђеној америчкој драми „Игра престола“.

Свака сезона „Ере процвата“ имаће 12 епизода. Руска филмска компанија (Russian Film Group) са седиштем у Москви планира да почетком 2018. године покрене прву од 12 сезона.„Пројекат ’Ера процвата‘ може се назвати панданом ’Игри престола‘. Ми смо проучавали пословни модел (америчке) ТВ серије и разговарали са њеним творцима. Као што је случај у америчкој серији, радићемо са неколико режисера и филмских директора, од којих ће сваки бити задужен за своје ’породице‘, сопствене ’ликове‘“, рекао је за агенцију Русија севодња Алексеј Петрухин, шеф руске филмске компаније.

Прва епизода ће бити смештена у такозвано време невоља — 15 драматичних година руске историје од 1598—1613. Земља је била погођена глађу која је између 1601—1603. убила једну трећину становништва, а буктао је и пољско-руски рат.

„Ера процвата“ ће се завршити убиством последњег цара Русије, Николаја Другог, његове супруге и петоро деце, укључујући и његовог јединог сина и наследника, Алексеја — сви убијени од стране бољшевика 1918. године, после револуције 1917. Њихова тела бачена су низ рударско окно и затим брзо сахрањена негде у близини Јекатеринбурга на Уралу.