Русија неће мењати стратегију војне операције у Сирији

11-02-2016 01:35:57 | | / vostok.rs |


Министарство одбране Русије нема намеру да мења стратегију војне операције у Сирији, без обзира на многобројне „савете“ и „препоруке“ западних колега, изјавио је званични представник ресора Игор Конашенков.

„Последње време из Пентагона слушамо савете да треба да мењамо нашу стратегију у Сирији како би ’помогли‘ САД да промене тамо политичку власт. Специјално за ове саветнике подсетимо да је циљ операције у Сирији — уништавање тероризма, директне и отворене претње безбедности наше земље и света“, рекао је Конашенков.

Притом, по његовим речима, сва политичка питања треба да решавају сами Сиријци уз међународно посредништво, „не у рововима, већ за преговарачким столом“.

„Последњих пет година јасно видимо до којих резултата на Блиском истоку и у близини руске границе су довеле вашингтонске стратегије ’политичке транзиције‘“.

„Уместо победе демократије — свуда су рушевине, крв, избеглице. Да ли су зато сада прекоокеански стратези проговорили о потреби да се изведу у Сирији и Либији копнене операције?“, пита се Конашенков.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут