Скуп регионалних фудбалских савеза у Београду,

12-02-2016 03:05:00 | | / vostok.rs |


Регионални састанак 13 европских фудбалских савеза биће одржан у суботу у Београду, а састанку ће присуствовати и генерални секретар Европске фудбалске уније и кандидат (први фаворит такође) за председника Међународне фудбалске федерације Ђани Инфантино.

Домаћин састанка је Фудбалски савез Србије, а њиме ће председавати председник Томислав Караџић.

Како се наводи у саопштењу ФСС-а, реч је о изузетно важном скупу, на којем ће бити анализирана сва актуелна питања у европском и светском фудбалу, а у моменту који претходи седницама ванредног Конгреса Уефе (25. фебруара) и ванредног Конгреса Фифе (26. фебруара).

На састанку ће бити речи и о питањима из домена такмичења под окриљем Уефе, заштите интегритета такмичења и маркетинга.

Сутрашњем састанку у Београду присуствоваће и највиши званичници Уефе, предвођени Ђанијем Инфантином и замеником генералног секретара Теодором Теодоридисом.

ФСС ће угостити и високе делегације следећих европских националних савеза: Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Кипра, Грчке, Македоније, Црне Горе, Румуније, Русије, Словеније и Турске.

Регионални састанак 13 европских фудбалских савеза одржаће се у београдском хотелу Метропол са почетком у 11.30. Након састанка биће издато саопштење, а изјава за медије неће бити.