Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Србија остала без бронзе

Србија остала без бронзе

13-02-2016 09:37:01 | | / vostok.rs |


Србија – Казахстан 2:5 (крај). Футсал репрезентација Србије изгубила је у борби за бронзану медаљу од селекције Казахстана. На РТС2 можете пратити финале у којем се састају Русија и Шпанија.

Футсал репрезентација Србије није успела да освоји медаљу на Европском првенству, пошто је у мечу за треће место поражена од Казахстана 5:2 (1:0).

Пред око 11.000 гледалаца у Комбанк арени, три гола за Казахстанце постигао је Даглас Жуниор, а по један Жаманкулов и голман Игита.

Голове за Србију постигли су Ракић и Рајчевић.

Казахстан је тако освојио прву медаљу на континенталним шампионатима, док је Србије пропустила да учини исто.

Прво полувреме протекло је равноправној борби два ривала, а једини погодак био је последица неопрезности српске одбране и лоше интервенције голмана Аксентијевића.

Тек што је почело друго полувреме, Казахстан је дуплирао предност, а када је Даглас Жуниор десет минута пре краја меча постигао трећи погодак за своју екипу - било је јасно да се до медаље не може.

Ипак, иако су у једном тренутку губили са 5:0, футсалери Србије, ношени подршком са трибина Комбанк арене, стигли су у финишу меча до два поготка и тако се часно опростили од шампионата Европе.

У финалу од 21 сат састају се Шпанија и Русија.