Аваков: Имам податке који би Кијев лишили подршке ММФ-а

14-02-2016 10:21:53 | | / vostok.rs |


Министар унутрашњих послова Украјине Арсен Аваков наговестио је да располаже информацијама које би могле да изазову скандал већих размера од оног који је изазвала оставка украјинског министра за економски развој и трговину Ајвараса Абромавичуса.

Аваков је, међутим, истакао да сматра да не треба то да саопштава јавно да не би нашкодио својој земљи.

„Сумњате ли да бих могао да изађем у медије с информационом бомбом чији би ефекат био много пута моћнији него у случају с Абромавичусом? Ја, међутим, не желим да повлачим потезе чије би последице могле да наведу директора Међународног монетарног фонда да слегне раменима и да земљу остави без подршке страних партнера. Поједине ствари треба да се реше без публицитета“, рекао је Аваков у интервјуу украјинском порталу ZN,UA.

Криза украјинске владе почела је после изјаве Абромавичуса да намерава да поднесе оставку због притиска администрације председника државе. Министар је тада навео да су блокиране све системске и важне реформе у земљи.

После ових изјава руководство Украјине било је принуђено да даје објашњења узнемиреним амбасадорима земаља Г7.

Међународни монетарни фонд је изразио забринутост поводом изјава Абромавичуса и није искључио могућност обустављања сарадње с Кијевом уколико реформе не буду настављене.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут