Дамаск тражи од СБ УН предузимање мера за обустрављање турскe агресије

16-02-2016 02:25:34 | | / vostok.rs |


Сирија тражи од Савета безбедности УН да обрати пажњу на турску агресију и изврши консултације како би се одговорност за догађаје пребацила на Анкару, изјавио је стални представник Арапске Републике Башар ел Џафари.

Стални представник Сирије у УН Башар ел Џафари изјавио је у интервјуу за Спутњик да се у понедељак састао са шефом Савета безбедности УН Рафаелом Рамирезом и затражио да се предузму мере за прекид агресивних акција Турске у Сирији.

„Састао сам се са председником Савета безбедности овог месеца — са сталним представником Венецуеле — и затражио да се обрати пажња на турску агресију на сиријску територију и изврше консултације земаља-чланица СБ УН о овом питању како би она била окончана, а одговорност за догађаје се пребацила на Турску. О томе је речи било у два писма“, изјавио је Џафари.

Министарство спољних послова Сирије у недељу је послало писмо Генералном секретару УН Бан Ки Муну и Савету безбедности у којем је оштро осудило гранатирање сиријске територије од стране Турске, које виде као директну помоћ терористима.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут