Кад балалајке плачу и певају: Ужичани овацијама поздравили наступ руских уметника

19-02-2016 12:59:12 | | / vostok.rs |


Руски виртоузи одушевили Ужичане.

Ансамбл „Руска ренесанса“, који је део чувене руске државне академије „Гнесини“ синоћ је препуној великој сали ужичког Народног позоришта одржао концерт који је ужичка публика поздравила – овацијама.

Концерт за памћење, током ког су руски уметници извели и традиционалне руске и српске песме, али и дела озбиљне музике, обраде популарних поп хитова, финансијски је подржало Министарство културе Руске Федерације као поклон Ужичанима уочи данашњег отварања канцеларије за сарадњу са Русијом у Ужицу.



Ужичка публика посебно је топло поздравила извођење традиционалних руских песама, посебно „Каљинке“ али и српске песме „Тамо далеко“.

Концерту у Ужицу присуствовали су и представници Руског дома у Београду, господин Анатолиј Лисицин, сенатор руске Думе и председник „Фондације Лисицин“.

У просторијама Регионалне привредне коморе у Ужицу данас ће свечано бити отворена канцеларија за сарадњу са Руском Федерацијом која ће повезивати Јарославску област са седиштем у граду Рибинску и Златиборски округ.

Како је раније најављено, отварању канцеларије присуствоваће руски амбасадор у Београду Александар Чепурин, директор руског инудустријског представништва у Србији Андреј Хохлов, трговински представник Андреј Хрипунов, директорка Руског дома Надежда Кушченкова која ће ставити потпис на споразум о сарадњу у области културе, науке и образовања.

Искра