Тачи: Примитивно понашање опозиције

20-02-2016 01:16:40 | | / vostok.rs |


Такозвани Косовски министар спољних послова и ратни злочинац Хашим Тачи изјавио је да се опозиција понаша примитивно и да наставак таквог понашања није добар за демократију на Косову.

Тачи је то рекао новинарима у Приштини након што су посланици опозиције данас у Скупштини Косова активирали сузавац и прекинули заседање. Он је додао да је опозицији упутио позив на дијалог.

Тачи је поручио да ниједна снага не може да заустави развој институција на Косову и да са партнерима у Влади Косова раде на превазилажењу ситуације, без обзира на данашњу реакцију опозиције.

Он је позвао све на дијалог, оценивши да понашање опозиције није решење и да се треба дистанцирати од таквих поступака.

Тачи је рекао да су тачке које су се нашле на дневном реду данашње седнице директно повезане са питањем визне либерализације за Косово и да је поступање опозиције директно против будућности Косова.

„Нудимо дијалог и сарадњу, имамо међународну подршку, и једино решење је нормализација стања“, поручио је Тачи.

Он није директно одговорио на питање када ће доћи на дневни ред његов избор за председника Косова, истакавши да ће се то догодити када процене да је тренутак за такво нешто и да ће свечана седница бити организована у предвиђеном законском року.