УН: Ситуација на сиријско–турској граници измиче контроли

20-02-2016 07:39:28 | | / vostok.rs |


Све стране у сиријском сукобу морају да имају у виду могућност да ситуација на сиријско–турској граници може да измакне контроли, изјавио је званични представник генералног секретара Уједињених нација Стефан Дижарик.

„Генерални секретар и сви ми бисмо желели да видимо смањење војних активности и насиља. Оно што видимо на сиријско-турској граници само је отежало ситуацију и учинило још хитнијим трагање за политичким решењем“, рекао је Дижарик.

„Било који сукоб дуж те границе може да измакне контроли и то је оно што све стране треба да имају у виду“, навео је представник генералног секретара.

Савет безбедности Уједињених нација одржаће у 21 час по средњеевропском времену затворене консултације о ситуацији на сиријско–турској граници. Састанак је заказан на иницијативу Русије.

Турска и Саудијска Арабија саопштиле су да је могућа копнена операција против терористичке организације ДАЕШ–а на територији Сирије.

Позивајући се на неименованог турског чиновника, агенција Ројтерс је саопштила да Турска, са осталим чланицама коалиције коју предводе САД, разматра могућност извођења копнене операције у Сирији.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут