Посланицима Европског парламента остаје да „науче хорско певање“

20-02-2016 09:03:07 | | / vostok.rs |


Представница Министарства иностраних послова Русије назвала је политичком фарсом и лицемерјем наводне планове чланова Европског парламента о једнодневном штрајку глађу у знак подршке Надежди Савченко.

Представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова на својој страници на Фејсбуку изразила је огорчење поводом планова посланика Европског парламента да одрже акцију подршке Надежди Савченко.

Ради се жељи посланика 22 земље у Савету Европе да на један дан одрже штрајк глађу у знак подршке украјинском пилоту која је, по верзији истраге, саучесница у убиству два руска новинара у Донбасу. Ово је објавио на брифингу у Кијеву члан делегације Врховне раде у Парламентарној скупштини Савета Европе Владимир Арјев.

Марија Захарова је назвала планирану акцију парламентараца „лицемерјем“ и „политичким фарсом“ која је прерасла у гладовање.

„Остало је још да науче хорско певање у ходницима Европског парламента“, додала је она.

Представница Министарства иностраних послова Русије позвала је посланике да подрже истрагу о убиствима новинара, а не „мајмунисање“, ако су они заиста уверени у невиност Савченкове.

Према њеном мишљењу, ти посланици су равнодушни и према судбини украјинског пилота и према судбини новинара.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут