Споразум о примирју усаглашен са Катаром и С. Арабијом

23-02-2016 09:53:44 | | / vostok.rs |


Одлуке САД и Русије о Сирији усаглашаване су на билатералним преговорима са Катаром и Саудијском Арабијом, рекао је новинарима Дмитриј Песков, прес–секретар председника Русије Владимира Путина.

„О тим одлукама је разговарано, оне су разрађиване, усаглашаване на поменутим билатералним преговорима“, рекао је Песков одговарајући на питање новинара да ли су одлуке разматране током билатералних преговора председника Русије Владимира Путина са лидерима Саудијске Арабије и Катара.

Песков је навео да ће Русија наставити интензивне контакте са свим заинтересованим странама, а пре свега са земљама региона, ради размене мишљења и усаглашавања ставова.

Портпарол руског председника је рекао да су Русија и САД обавиле неколико затворених кругова саветовања о Сирији.

„Те консултације нису биле јавне. Вођене су током последњих неколико дана, као и прошле недеље“, рекао је Песков новинарима.

„Сада је основни задатак, који су пред себе ставиле америчка и руска страна, да се заустави крвопролиће у Сирији, да се настави борба против тероризма и да се самим тим допринесе политичком решавању кризе у тој земљи“, додао је Песков.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут