Пургин уједињује “регионалне патриоте” Русије – Луганск и Доњецк

25-02-2016 01:28:32 | | / vostok.rs |


Удружење “Југ Русије” обједињује регионалне патриоте Доњецка, Луганска, Вороњежа и Ростова, рекао је новинарима руководилац уједињења, бивши председник парламента ДНР Андреј Пургин.

“Наш задатак у ствари представља стварање покрета људи који се баве идеологијом, лидера јавног мњења, регионалних патриота. Југ Русије – покушај да се нађе оно што нас уједињује, заједнички именитељ, нешто заједничко целом југу Русије, од Дунава до Волге. Ми морамо да пронађемо одређене каменчиће који говоре јасно идеолошки усаглашено” – рекао је Андреј Пургин.

“Ради успостављања историјске правде – Луганск, Донбас. И захваљујући вољи Лењина предали су Донбас на присаједињење СССР-у. И тај сукоб који се одиграо на Донбасу – директна је последица историјске неправде” – допунио је Тихон Гончаров.

Пургин планира да интегрише 20-30 лидера јавног мњења у региону који “не представљају политичке партије и нису ангажовани”. Према речима Пургина “Југ Русије” жели да изгради заједничку идеолошку основу и “избрише” границе међу државама.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут


http://www.fsksrb.ru