Русија и САД ће обележити демилитаризовану територију у Сирији

25-02-2016 11:51:16 | | / vostok.rs |


Русија и САД ће обележили територију у Сирији на којој се неће водити борбене акције.

Војни званичници Русије и САД заједно ће на картама одредити територије на којима су активне групе против којих се неће водити борбене акције, изјавио је специјални представник Русије за Блиски исток и Африку, заменик шефа дипломатије Михаил Богданов.

„До поднева 26. фебруара све снаге у конфликту треба да нама и америчким партнерима потврде своју приврженост прекиду ватре. Руски и амерички војни званичници заједно ће на картама да одреде територије на којима су активне ове групе. Против њих неће водити борбене операције Оружане снаге Сирије, руске Ваздушно-космичке снаге и коалиција на челу са САД“, рекао је он на прес-конференцији „Блиски исток: од насиља до безбедности“ у оквиру дискусионог клуба „Валдај“.

Русија и САД су постигле споразум о примирју у Сирији. Примирје треба да ступи на снагу 27. фебруара, али се оно неће односити на ДАЕШ, Нусра фронт и друге терористичке организације.

Богданов је изјавио да Москва ништа не зна о постојању америчког плана Б о Сирији.

„Забринутост изазивају саопштења САД о постојању наводног плана Б. Ништа не знамо о томе. Убеђени смо да се сада треба усредсредити на напоре за реализацију договора о прекиду ватре“, нагласио је он.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут