Вучић: Показивање мишића води право у амбис

26-02-2016 09:50:45 | | / vostok.rs |


Премијер Србије Александар Вучић упозорио је да поново постоје они који би да показују мишиће и неодговорно позивају да идемо алтернативним путем, што је политика којом је наша нација једном већ била доведена на ивицу опстанка.

„Ти алтернативни путеви воде право у амбис, а мишиће смо испробавали толико пута да смо били светски шампиони у 20. веку, а да свом народу ништа нисмо донели“, истакао је премијер на конференцији посвећеној цивилном друштву у Скупштини Србије.

Он је признао да није превише оптимистичан када је реч о ситуацији с којом се наше друштво суочава у Европи и на западном Балкану, и указао да посебно у таквим околностима „држава и политика нису шала, игра и емоција, већ веома озбиљан посао да би се препустио неозбиљним и неодговорним идејама“.

Стога је позвао све оне који очекују народно поверење и оне који га буду добили да се једнако марљиво посвете решавању проблема народа, гледајући у будућност, а не да, како је опазио, задовољавају приземне емоције, уместо истинских потреба грађана.

Цитирајући енглеског књижевника Радјарда Киплинга, заговорника сукоба са Немачком у Првом светском рату, који је на питање ко је крив што му је син погинуо рекао да су криви очеви који су лагали своју децу, Вучић је поручио да ми на то немамо право.

„Много смо пута лагали децу, направили грешке, изгубили на десетине хиљада људи, нацију довели на ивицу опстанка и више немамо права на такве неодговорне игре у будућности“, рекао је Вучић.

Говорећи о свом личном односу према цивилном сектору и невладиним организацијама, премијер је подсетио да је и сам некада био личан према њеним лидерима, неретко је било и обрнуто, али да се данас тај однос заснива превасходно на томе колико цивилно друштво доприноси напретку и развоју Србије у њеним реформама.

„Мој став се променио и тога се не стидим, већ поносим. Волео бих да на исти начин, на основу остварених резултата и постављених циљева, а не личних симпатија, свака будућа влада има вашу подршку“, рекао је Вучић.