Захарова оштро одговорила колегама из Стејт департмента

27-02-2016 08:03:51 | | / vostok.rs |


Званична представница Министарства иностраних послова Русије изјавила је да је стил комуникације америчких дипломата према Русији недопустив и посаветовала америчком дипломати Марку Тонеру да пажљивије слуша саопштења војних званичника.

Званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је изјаву званичног представника Стејт департмента САД да Русија, наводно, не може да докаже озбиљност својих намера које се тичу сиријског примирја.

„Ућутите — ви, Марк, својима наређујте, ако је такав идиоматски стил понашања раширен међу америчким дипломатама“, написала је Марија Захарова на својој страници на Фејсбуку.

Према њеним речима, у суботу је у руском Министарству одбране одржан брифинг о почетку примирја у Сирији на којем је руска страна испричала све „јасно, разумљиво и доступно“.

„Тако да, Марк, руска страна засад ’није заћутала‘, имате шансу да сазнате шта се заиста дешава у Сирији“, посаветовала је званична представница МИП Русије свом америчком колеги.

Раније је званични представник Стејт департмента Марк Тонер пар сати пре закључивања споразума о примирју у Сирији изјавио: „Не знам како добро да се изразим: ’или радите или ућутите‘“. Овом фразом он је описао по његовом мишљењу упитан ниво озбиљности руских намера према споразуму о примирју у Сирији.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут