Медији: „Родина“ и ЛДПР окупљају добровољце за одбрану Руса у Украјини

26-02-2014 03:08:00 | | Руска Реч/ mojenovosti.com |

Странка ЛДПР и регионална одељења „Родине“ („Отаџбина“) окупљају добровољце који ће се, у случају да ситуација у Украјини почне да се развија по непредвидљивом сценарију, запутити у ту земљу како би одбранили рускојезично становништво од фашизма и екстремизма, преноси лист „Взгљад“.

Више о руско-украјинским односима
„Сматрам да људи имају право да изразе свој став, јер многи грађани Русије имају рођаке, познанике и пријатеље у Украјини, и уопште, то је наш братски народ, тамо живи преко 10 милиона Руса“, објаснио је лидер „Родине“ Алексеј Журављов.
Лидер ЛДПР је у прошлу недељу већ изразио спремност да пошаље добровољце у Украјину. Према његовим речима, странка је већ формирала свој добровољачки одред, који креће у Харков.
„Не сме бити мешања, али Запад се меша: даје новац, даје упутства, припрема побуњенике у Литванији, Пољској, Естонији, Немачкој. Они директно руководе, одређују ко ће бити председник, премијер. Не можемо остати равнодушни кад чујемо претње да ће они који буду говорили руски бити кривично гоњени“, рекао је Жириновски.