Крим: Затворен ваздушни простор, искрцало се 2.000 руских војника, Кијев спрема одбрану

01-03-2014 12:32:34 | | ИН4С/ mojenovosti.com |

Руска војска извела је данас инвазију Крима, а ваздушни простор те украјинске области затворен је, изјавио је један високи званичник украјинских власти.

,,Руска војска извела је данас инвазију… Ваздушни простор (Крима) затворен је због великог броја слетања руских авиона и хеликоптера“, рекао је представник украјинског председника на Криму Сергеј Куницин.
Он је навео да је око 2.000 руских војника пребачено на војни аеродром код Симферопоља, престонице те аутономне области на југу Украјине.
Према његовим ријечима, на аеродром је слетјело 13 руских авиона са по 150 људи у сваком.
Ваздушни простор изнад Крима затворен
Водећа украјинска авиокомпанија УИА саопштила је вечерас да је ваздушни простор изнад Крима затворен, пошто су наоружани мушкарци преузели контролу над главним аеродромима у тој области, преносе агенције.
Британци бјеже са Крима
Влада Велике Британије савјетовала је данас својим држављанима да не путују на Крим, а онима који се налазе тамо препоручено је да напусте то подручје.
Ситуација на том стратешки важном полуострву постала је веома запаљива, пошто су веће групе наоружаних људи заузеле зграде државних институција, два аеродрома и контролишу све важне тачке у том дјелу Украјине.