Брашно и зејтин за глас за СНС?!

01-03-2014 12:46:52 | | Васељенска/ mojenovosti.com |

Врање – Чланови и функционери СНС у Трговишту за један глас на предстојећим парламентарним изборима поклањају џак брашна и неколико флаша уља, незванично сазнаје ОК Радио.

Према тврдњама чланова опозиционих странака и појединих мештана Трговишта, напредњаци ужурбано посећују домаћинства у тој општини, пре свега социјално угрожена, чијим члановима нуде животне намирнице, а за узврат траже глас на изборима.
„Људима поклањају џакове брашна и пакете уља. Е сад, у зависности од броја чланова породица зависи да ли ће добити џак од 25 или 50 килограма и да ли ће то бити брашно типа 400 или 500.“
Имам информацију да је СНС у Трговишту из Београда условљен да на предстојећим изборима мора да освоје минимум 40 одсто гласова, иначе ће у супртоном бити распуштен Општински одбор.
То је разлог за веома прљаву кампању коју су покренули – каже мештанин Марко К.
И председник УРС у Трговишту Дарко Томић има незваничне информације о подели намирница социјално угроженим породицама.
„Ја не верујем на шта су све спремни политички неистомишљеници само како би освојили који глас више.“
Најлакше је манипулисати гладним људима које условљавају на тај начин што им поклоне брашно и уље, а за узврат траже да се потпишу испод изјаве да ће гласати за СНС.
Људи са села су уплашени и сматрају да ако су потписали тај документ заиста мора да гласају за напредњаке – каже Томић.
Он додаје и да директорка тамошњег Центра за социјални рад Жаклина Томић уцењује кориснике да ће добити социјалну помоћ, али уколико дају свој глас напредњацима на предстојећим изборима.
Са друге стране, председник општине Ненад Крстић (СНС) све наводе опозиционара, али и мештана Трговишта демантује, тврдећи да напредњаци воде потпуно здраву кампању на нивоу и општине и државе.
„Ништа од наведеног није тачно. Водимо једну потпуно здраву кампању и служимо се само дозвољеним средствима.“
Бавимо се изградњом саобраћајница, финансирамо програм самозапошљавања, купили смо једно возило за потребе трговиштанског Дома здравља и још многим активностима.
То да директорка Центра за социјални рад уцењује није тачно, јер директорка и није члан наше странке.
„Она је била у Реформистичкој странци која је са нама у коалицији, али је замрзла све страначке активности, јер је именована за директорку Центра за социјални рад“, каже на крају Крстић.