Србија у четвртфиналу Дејвис Купа

07-03-2016 12:21:35 | | / vostok.rs |


Троицки – Недовјесов 3:0 (6:2, 6:3, 6:4). Виктор Троицки донео одлучујући поен Србији против Казахстана. У четвртфиналу, Србија ће играти против Велике Британије од 15. до 17. јула у Београду.

Тениска репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Светске групе Дејвис купа, пошто је у петом одлучујућем мечу Виктор Троицки победио Казахстанца Александра Недовјесова у три сета - 6:2, 6:3, 6:4.

Србија је после другог дана губила 2:1, али је Новак Ђоковић раније данас у узбудљивом мечу победио Михаела Кукушкина после преокрета и изједначио.

Србски тенисери ће од 15. до 17. јула у четвртфиналу бити домаћини Великој Британији, која је у првом колу победила Јапан са 3:1.

Помало је Троицки деконцентрисано почео меч, пошто се већ у свом другом сервис гему суочио са брејк лоптом, али је ипак "ас" ударцем успео да спаси, те поведе са 2:1.

Како је меч одмицао, тако је Троицки постајао сигурнији и почео да преузима иницијативу, па је већ у шестом гему дошао до брејка, а онда је и у осмом направио нови, те је тако повео са 1:0 у сетовима.

Веома квалитетно је Троицки одиграо и у другом сету. Ривалу није дозвољавао да успостави равнотежу. Био је изузетно агресиван у сваком поену, па је веома брзо, уз два брејка, стигао до предности од 5:1. Недовјесов је у шестом гему успео да одузме сервис 23. тенисеру света, а потом уз доста проблема смањи на 5:3, међутим, то је било све што је успео да уради, јер је Троицки лако добио свој сервис гем и повео са 2:0 у сетовима.

У истом ритму је Троицки наставио меч. На почетку трећег сета је дошао до брејка, који Казахстанац није успео да узврати до краја, па је тако Србија дошла до трећег бода и пласман у четвртфинале.

Троицки: Драго ми је због победе, хвала Новаку

Виктор је, након победе, рекао да му је изузетно драго што је Србији донео одлучујући поен у победи над Казахстаном и додао да велики захвалност дугује Новаку Ђоковићу што је пре тога донео изјендачење.

"Можда је резултатски изгледало да сам лако добио меч, али је заправо био психички јако тежак, поготово, после онаквог Новаковог меча. Гледао сам га, много сам се нервирао, изгубио сам стрпљење, много енергије, концентрацију, нисам знао када ћу да почнем... Честитам Новаку на невероватној борби и што је још једном показао да је суперхерој. Све честитке заслужује за победу, а мени је драго што сам у овим условима, који ми не одговарају, као донео Србији одлучујући поен", рекао је Троицки.

"Некако сам осећао да морам да победим пред домаћом публиком, која је данас била сјајна. Био сам жељан игре после пораза и само сам желео да исправим лошу ситуацију. Веровао сам у себе да могу до победе, иако нисам најталентованији играч, али упорношћу и радом се дође до резултата", додао је он.

Србија је у првом колу Светске групе Дејвис купа у Београду победила Казахстан са 3:2, а одлучујући поен у петом мечу донео је Виктор Троицки победом над Александром Недовјесовим у три сета - 6:2, 6:3, 6:4.

"Имао сам више самопоуздања него у петак. Мислим да нисам играо најбољи тенис, није изгледало најбоље, али сам у кључним тренуцима остао концентрисан и искористио сам шансе које сам имао и драго ми је због победе. Био сам фаворит против Недовјесова, иако је он био некада топ 100 на АТП листи... ", рекао је Троицки.

Тенисери Србије ће од 15. до 17. јула у четвртфиналу Дејвис купа дочекати Велику Британију, која је у првом колу са 3:1 победила Јапан.

"Домаћини смо у том сусрету. Има доста времена до тог меча. У јако незгодном периоду долази тај меч, између два битна догађаја. Тачно после Вимблдона, а онда следе Олимпијске игре. Дефинитивно је најбоље решење за њих шљака, али било би можда много трава, шљака, па бетон... Морамо да размишљамо о томе, да не бисмо дошли у ситуацију да се "оклизнемо", као умало против Казахстана. Не смемо противнику да изаберемо противнику одговарајућу подлогу", рекао је он.

Обрадовић: Имамо веће срце од осталих екипа

Селектор Србије Богдан Обрадовић честитао је свом тиму на победи и додао да је екипа задржала позитивну атмосферу, иако је после јучерашњег дана губила са 1:2.

"Морате да задржите победнички дух, да издржите најтеже и да у трећем дану покажете да сте шампиони. То велики тимови раде, а ми смо то данас показали", рекао је он.

Обрадовић је додао да је тениска репрезентација Србије склоп индивидуалаца који се увек боре за своју државу.

"Морате да разумете што смо критиковали публику били, да је није било и слично... Ова екипа представља Србију, бори се за њу. Ми смо можда финансијски сиромашна земља, али зато имамо много веће срце од осталих екипа", рекао је Обрадовић.

Дворана "Александар Николић" се поново између мечева Ђоковића и Троицког делимично испразнила, а Обрадовић је рекао да је то "случај за експерте".


"Мислим да је то за експерте за социјалне појаве у друштву. Из мог угла, овај народ се уморио од ријалита и разног смећа, па смо сада контаминирани и многи не могу да препознају праве вредности. Ми имамо велики проблем, ако људи не могу да схвате да имају прилику у свом граду да гледају првог тенисера света, 23, некадашњег првог у дублу", рекао је он.