Амбасада Русије у Кијеву упутила украјинском МСП-у протесну ноту због напада хулигана

07-03-2016 11:08:46 | | / vostok.rs |


Амбасада Русије у Кијеву упутила је украјинском Министарству спољних послова протесну ноту због напада хулигана на аутомобиле дипломата који су били паркирани у близини зграде, изјавио је портпарол руске Амбасаде у Украјини Олег Гришин.

Учесници акције у знак подршке украјинском пилоту Надежди Савченко, коју је Русија оптужила за смрт руских новинара у Донбасу, бацају јаја на зграду руске Амбасаде у Кијеву, саопштио је портпарол Амбасаде Олег Гришин.

Према ранијим наводима украјинских медија, на улицама Кијева окупило се више од хиљаду људи у знак подршке Надежди Савченко, а затим су се упутили ка руској амбасади.

„Око сто људи је сада испред амбасаде, бацају јаја и узвикују пароле, тражећи од украјинских власти да се прекину све економске и политичке везе са Русијом. Полиција је пристигла, иако тренутно само стоји по страни“, рекао је Гришин.

Нешто раније је Амбасада Русије у Кијеву упутила украјинском Министарству спољних послова протесну ноту због синоћног напада хулигана на аутомобиле дипломата који су били паркирани у близини зграде.

Према речима Гришина, три аутомобила дипломата претрпела су велику штету, а поред тога, хулигани су на територију Амбасаде бацили и неколико упаљених бакљи и димних бомби.

Он је објаснио да је група непознатих лица са маскама напала бејзбол палицама и пиротехничким средствима паркиране аутомобиле испред зграде Амбасаде, додајући да је према првим утисцима акција била унапред припремљена и испланирана.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут