Путин: Жене свету доносе добро и лепоту, светлост и наду

08-03-2016 01:40:57 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин честитао је припадницама нежнијег пола Међународни празник жена — Осми март. Руски председник је навео да се управо у достојанству и милосрђу представница лепшег пола огледа душа Русије.

„Драге жене, срдачно вам честитам Међународни празник жена. Овај празник у Русији обележавају с посебном топлином, као нигде у свету. Он је испуњен поклонима и цвећем, набољим осећањима према нашим мајкама, женама, кћеркама, колегиницама — свим женама које су блиске нашем срцу“, навео је Путин у честитки.

Председник Русије је навео да се мушкарци у Русији поносе својим женама и да их воле.

„Жене нам дају живот, греју нас својом љубављу, подршком и бригом. Управо у жени, у њеном достојанству и милосрђу открива се истинска душа Русије“, навео је Путин.

Руски лидер је посебно признање одао женама из ратне генерације.

„Ваша снага духа, ваши подвизи научили су нас да будемо прави мушкарци, да побеђујемо упркос свему. Савремене жене су раме уз раме с вама. Све успевају: да достигну врхунац у професији, у стваралаштву, у друштвеном раду, да стварају радосну и удобну атмосферу у породици, да васпитавају децу“, рекао је Путин.

„Ви, драге наше жене, владате недокучивом тајном: све стићи, изаћи на крај с огромним теретом брига и остати нежан, упечатљив, заводљив. Ви доносите овом свету добро и лепоту, светлост и наду. Поносимо се вама и волимо вас“, рекао је председник Русије.