Вучић: Нема компромиса, Србија мора да иде у будућност

08-03-2016 09:30:01 | | / vostok.rs |


Пут лаких решења водио би Србију у амбис и зато никакав компромис по питању политике идемо ли у будућност или се враћамо у прошлост нећу и не пада ми на памет да правим, поручио је премијер Александар Вучић.

„Нема компромиса, Србија мора да иде у будућност, да чува пријатељства, али је јасан пут и тип друштва којем желимо да припадамо, ту разговора и компромиса нема“, поручио је премијер на „Бизнис форуму“.

Он је посебно захвалио оном, како је рекао, малом броју људи, који су подржали тешке реформе, и поручио да нам је потребно да ујединимо знање и приступ и да само поштенијим односом можемо да наставимо путем реформи и оздрављења привреде.

У том смислу је, навео је, захвалио Савезу економиста и његовом председнику Александру Влаховићу, који су, не рачунајући на било какав лични или политички интерес, подржали мере Владе Србије, које су биле тешке, непопуларне, али су омогућиле фискалну консолидацију, померање на Дуинг бизнис листи Светске банке, похвале међународних финансијских институција, али и извесно повећање, односно враћање плата и пензија, које су биле смањене.

„Сви би волели да се све што смо планирали уради, али да то уради неко други, а то једноставно не може“, приметио је Вучић и додао да је баш зато посебно захвалан „оном малом броју људи који су наше мере подржали“.