Николић у Москви данас са Кирилом, сутра са Путином

09-03-2016 09:18:15 | | / vostok.rs |


Председник Србије Томислав Николић допутовао је данас у Москву где ће се током дводневне посете састати са патријархом Кирилом, који ће му уручити и посебну награду, као и са председником Русије Владимиром Путином.

Како је саопштила Служба за сарадњу са медијима председника, представници Руске православне цркве приредили су срдачну добродошлицу председнику Николићу.

Делегацију је предводио Викарни епископ Патријарха московског Његове Светости Кирила, Поремон, Владика Антоније, члан руске Думе и специјални изасланик Владимира Путина Александар Бабаков, председник Међународног Фонда јединства православних народа Валериј Алексејев и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин.

Првог дана посете Москви, председник Николић ће се састати са Патријархом московским и све Русије, Кирилом.

Другог дана посете, 10. марта, Николић ће се састати са председником Русије Владимиром Путином, где ће размотрити стање и перспективе развоја стратешког партнерства.

Руски патријарх ће Николићу уручиће посебну награду, Међународног Фонда јединства православних народа, која носи име московског и све Русије Алексеја II.

Председник Србије ће се састати и са директорком Федералне агенције Руске Федерације за питања сународника и међународну хуманитарну сарадњу, Љубов Глебовом.

Иначе, председник Русије Владимир Путин је поставио Љубов Глебову да води реализацију израде мозаика у Храму Светог Саве у Београду.