Руски козаци: Браћи из Српске листе желимо успјех на изборима

06-03-2014 02:52:10 | | ЦДМ/ mojenovosti.com |

Руски козаци из Украјине упутили су писмо подршке Србској листи и пожељели им успјех на предстојећим локалним изборима у Беранама.

На промотивном скупу Српске листе у насељу Бубање, у Беранама, прочитан је проглас подршке који је та странка, поводом локалних избора, добила од неколико удружења руских козака.
Како је саопштено из Српске листе, у писму подршке козака наведено је да су Руси захвални свим патриотама у србским земљама који су организовали скупове подршке православној Русији након терористичких акција западних агената у Украјини.
“Браћи из Српске листе желимо сваки успјех у будућим активностима, поготово на изборима који слиједе. Радује нас да су вас подржала и родољубива удружења са Косова и Метохије, српске колијевке, који са нама имају сарадњу”, наводи се у писму.
Предсједник Српске листе Добрило Дедеић истакао је да ова подршка, уз подршку Покрета Двери, србских општина и удужења са сјевера Косова и Метохије и Републике Српске, показује да Срби у региону, али само у тој партији препознају искреног борца за српске интересе у Црној Гори.
“Вјерујемо да ће Беране добити коалициону контролисану власт. Апсолутна власт апсолутно квари и зато ће Србска листа бити корективни фактор који ће спријечити корупцију и непотизам у општини, какав је постојао за вријеме ДПС-а, али и током претходне власти што је нажалост омогућило побједу ДПС-у прије неколико година”, рекао је он.
Носилац одборничке Српске листе у Беранама Анђелко Бубања казао је да је та странка припремила спискове незапослених Срба који су, током кампање, изразили интересовање за модел којим СЛ намјерава да достигне апсолутну сразмјерну заступљеност Срба у органима локалне самоуправе у том граду.
“Доста је било празне приче. Хоћемо смјену власти, али хоћемо да са смјеном одлазеће локалне самоуправе почне процес запошљавања оних који су до сада били без елементарне егзистенције само зато што су Срби и опозиција. Нисам примијетио да се неко, сем нас, бавио овом проблематиком у кампањи”, казао је Бубања.