Откуд брига Запада за нечији суверенитет

06-03-2014 03:59:49 | | Интернет магазин/ mojenovosti.com |

Иако је свима било јасно да Русија Владимира Путина неће тек тако препустити све случају у Украјини и да ће све учинити да заштити свој народ и своје не мале интересе, неке од великих сила на Западу, и наравно Америка, у првом реду као и Немачка, апелују на очувању суверенитета и територијалног интегритета Украјине, када су се први Руски војници и тенкови појавили на Криму. Откуда сада толика брига о суверенитету једне земље у чијем су растурању управо они учествовали, али су изгледа заборавили да Русија није више она која је била под Јелцином, са којим се Запад подругљиво поигравао.

Сада је у Америци и на западу настала општа вриска и цика, прети се санкцијама, хоће да повуку амбасадоре, озбиљни су када говоре око потребе заштите суверенитета једне земље, а суверенитет других земаља их интересује као лањски снег. Управо те земље брину о свом интересу када доносе одлуке да растурају суверене земље, улажу огроман новац, ангажујући терористе, фашисте, разне своје курсаџије и њима наклоњене појединце из земље коју су решили да разбију и окупирају, а то како се показало не чине да би тој земљи и народу било боље, већ доносе само патњу, бол, сиромаштво и хаос, а то све свету приказују као демократију и општи просперитет који су народу, земље коју уништавају, наводно дали.
Немачка канцеларка Ангела Меркел у Бундестагу говори о потреби очувања суверенитета и интегритета једне земље, данас Украјине. Обама је запретио Русији последицама, Ештонова само што се није преселила у Кијев, генерални секретар НАТО-а Расмунсен и те како брине о очувању целовитости Украјине, па чак и наглашава како нема прекрајања границе, а негде из таме појавили су се бивши председници Украјине који сматрају да Русија не треба да се меша у унутрашње послове једне земље. Толико има оних који су за очување суверенитета и територијалног интегритета Украјине да има мало простора да их овде све набрајам. Одједном су постали ,,савесни“, као стало им је до неке земље, до народа, а постали су у неку руку немоћни. Русија штити своје интересе ради оно што они већ деценијама чине, а да при том никога не питају. Сада, када је Русија учинила оно што је морала да заштити свој народ и своје не мале интересе, васкрсло је позивање на разне резолуције, документа и разне повеље Уједињених нација.
Зар није Немачка била прва која је признала Хрватску, изазвала после тога крвави рат и тако активно учествовала у разбијању једне суверене и независне државе Југославије. Да ли је можда бринула о суверенитету и територијалном интегритету те некадашње земље. Није и није је било брига. Завршила је оно што је започела 1941. године. Да ли је можда бринула касније о суверенитету и територијалном интегритету Србије, када је заједно са Америком, Француском, Енглеском и другим Европским земљама, скорио три месеца бомбардовала Србију, убијала и рушила и уништавала једну земљу у удруженом злочиначком подухвату против суверене државе, и прва признала и Косово.
Да ли се можда тада позивала на документа Уједињених нација.Није ли НАТО алијанса избацила на Србију на хиљаде тона осиромашеног уранијума. Нису ли НАТО бомбе, рушиле мостове, зграде, болнице, војне објекте и убијала децу, старце, младе, жене. Да ли је земље ЕУ и Америку, које су то учиниле без одобрења Савета безбедности било брига о суверенитету и територијалном интегритету Србије. Да ли их је можда брига, шта Србија каже, када су јој силом прекројили границе и одузели део суверене територије. Да ли се било ко од њих некада запитао, да није можда погрешно претити, постављати услове једној земљи као што је Србија. Да ли је Немачку, Енглеску или Америку било брига шта та земља каже. Није. Србија је постала окупирана земља. Да ли их је можда било брига о суверенитету и територијалном интегритету БиХ када су је бомбардовали и окупирали. Наравно да није.
По чијем одобрењу су напали Авганистан и да ли их је било брига шта друге земље кажу о суверенитету и територијалном интегритету. Да ли их је било брига о нападу и окупацији исламских земаља, Ирака, свргавању а затим и убиству легално изабраног председника државе. Кога је од њих било брига о суверенитету и територијалном интегритету када су бомбардовали и разбили богату и уређењу земљу Либију, а њеног председника дозволили да убију њихови разбојници. Да ли можда брину о суверенитету Сирије, или можда Египта или Јемена. Није ли Иран под њиховом сталном претњом. Која се земља забринула што се угрожава суверенитет и територијални интегритет ових арапских муслиманских земаља. Да ли је можда неко од западних земаља оптужио Француску која је интервенисала у Малију. Или, да ли је неко од њих помисли ,какву економску штету чини бомбама, а никада им није пало на памет да ту штету плате.
Па није ваљда најбитнији суверенитет и територијални интегритет НАТО, европских и неких других земаља од оних чији суверенитет и интегритет они уништавају без пардона, убијају без икакве гриже савести, прекрајају границе и стварају нове државе и још све то правдају увек на исти начин. Или по њима, владају “диктатори“, или им легално изабране власти, као на пример у Украјини, нису по вољи, или се изговарају на угрожена људска права и слободе, или да ратују како би уништили терористе. Уколико је народ у било којој држави задовољан, шта њих брига ко и како влада, а шта је са њиховим правима. Терористе су они стварали, као и кризна жаришта, а онда када им више нису били потребни, то им је био изговор, без икакве Међународне сагласности или одлука нападају, руше, убијају и окупирају неку од земаља.
И шта су донели својим ,,хуманим интервенцијама“. Југославију су разбили, Србију порушили, осиромашили и државу и народ, од Босне су направили нефункционалну државу, Либија је у хаосу, Египат такође, у Ираку се непрестано гине, као и у Авганистану, Јемен се поделио…У којој су земљи они донели мир и благостање. Такве земље нема на земаљској кугли. Где год су они ушли због тероризма, људских права није их било брига о конвенцијама, уговорима, договорима, повељама, апелима, а јоиш најмање о нечијем суверенитету и интегритету. Бринули су о својим интересима, пљачкали туђа богатства и ресурсе, уништавали државе и народе, стварали су хаос или су хаос остављали, када су после успостављања ,,њихове демократије“ одлазили како би неком другом ,,донели срећу“. Зашто им је сада све постало важно. Нису ваљда помислили да ће Русија дозволити да јој НАТО буде пред Москвом.
И данас када је Украјина у питању, када се са правом умешала Русија да заштити свој свој народ и своје интересе, тек сада им је све важно а понајвише суверенитет и интегритет. Америка и нени верни савезници или заборављају шта су радили, или не знају шта раде, што је мало вероватно, те сада позивају на заштиту суверенитета Украјине у хаосу који су они изазвали, уосталом као и свуда у свету, и још и прете великој, јакој и богатој Русији. Овога пута могу само да говоре. Русија ништа не ради што они нису две деценије радили другим земљама. Она је ту због свог народа, који је опасно угрожен, а они који данас брину о суверенитету хтели су да Русији буду пред капијом, а да Украјину окупирају.