Опозиционар са америчким снајпером у ауту је посланик Врховне Раде

06-03-2014 06:11:34 | | Правда/ mojenovosti.com |

МОСКВА – Јуче је на ЈуТјубу освануо снимак емисије једне украјинске телевизије из фебруара ове године на којем се види хапшење једног од опозиционих активиста, током протеста у Кијеву, којем је у аутомобилу пронађена снајперска пушка и то је реч о моделу пушке каква се користи у НАТО алијанси. Реч је о Сергеју Пашинском, посланику Врховне Раде, а интересантно је што је он од стране украјинског в.д. председника Александра Турчинова постављен за шефа председничке администрације, открива Рашиа Тудеј.

Јуче је естонијски шеф дипломатије Урмас Пает потврдио веродостојност транскрипта и снимка његовог телефонског разговора са високом представницом ЕУ, Кетрин Ештон. Постаје сасвим јасно да је опозиција на Кијев довела снајперисте, а све са циљем лажног оптуживања Виктора Јануковича за терор над својим народом.
На интернету је освануо транскрипт телефонског разговора између Урмаса Паета, естонијског шефа дипломатије и Кетрин Ештон, представника ЕУ за спољне послове и безбедност, из којег се види да су снајперисте на улицама Кијева организовани од стране опозиције.
„Зашто кијевске власти не желе да истраже ово питање снајпериста? То је веома забрињавајуће.“ – у једном тренутку пита Пает Ештонову и констатује да су они очигледно ангажовани од стране опозиције, а не од стране Јануковича.
„Постаје сасвим јасно да су они организовани од стране опозиционих група.“ – каже Пает у току разговора.
Он је у разговору са Ештоновом изразио страх да уопште повлачи ово питање у јавности, јер се, како каже, плаши за свој живот.
Сматра се да је снимак процурео из украјинских безбедоностних служби, а на интернету је објављен на ЈуТјубу.
Пает је Ештоновој у току разговора рекао да ће уколико се сазна у јавности ова чињеница украјинска опозиција бити потпуно дискредитована.
Овакве методе угрожавања живота и убијања припадника сопственог народа зарад креирања лажне политичке слике, какав видимо данас у Украјини у случају снајпериста, раније смо могли видети у Босни и Херцеговини у којој је током рата деведесетих Алија Изетбеговић, тадашњи вођа исламских фундаменталиста и муслиманског народа, у више наврата убијао сопствени народ са циљем да у међународној јавности исфабрикује слику како су то наводно починили Срби. Најпознатији случај који је недавно раскринкан и у Хашком трибуналу је случај Маркале.
Најављено је од стране власти Руске Федерације да ће бити покренута истрага о снајперистима, свим околностима и детаљима поводом пресретнутог телефонског разговора Паета и Ештонове.
Погледајте цео тв прилог и снимак хапшења: