Лавров: Можда смо и ми под допингом

10-03-2016 02:40:52 | | / vostok.rs |


Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров не би био изненађен ако би за коришћење допинга били оптужени и руске дипломате и војска, а не само спортисти.

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров прокоментарисао је нове оптужбе на рачун руских спортиста за коришћење допинга.

„Не бих се изненадио, ако би неко сада оптужио Ваздушно–космичке снаге Русије или руску дипломатију да су под ’дејством допинга‘ и на тој основи им забрани учешће у мировним процесима“, наводи речи Лаврова из интервјуа телевизији Рен ТВ званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова на свом фејсбук профилу.

Раније је двострука олимпијска шампионка у скоку са мотком Елена Ишинбајева подржала руске спортисте који су оптужени за коришћење супстанце мелдонијума, нагласивши да је тај препарат користила и њена баба.

Подсетимо, последњих дана објављено је да су у крви низа руских спортиста, укључујући тенисерку Марију Шарапову и клизачицу Јелену Баброву, пронађени трагови мелдонијума који се налази на списку забрањених супстанци Светске антидопинг агенције од 1. јануара 2016. године.