Ђурић: Признање независности остаће „недосањани сан“

10-03-2016 11:05:56 | | / vostok.rs |


Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је да ће признање једнострано проглашене косовске независности од стране Србије „остати недосањани сан приштинских сепаратиста“.

Поводом изјава ратног злочинца Хашима Тачија, Ђурић је истакао да Београд и Србија желе истински добре и стабилне односе са Приштином и свим Албанцима у региону, али не на темељу великодржавних приштинских маштарија, већ на основу заједничког рада на спровођењу споразума и практичних договора који су корисни за грађане.

„И у државама које су биле спонзори неуспеле сецесије дела територије Србије данас се о такозваној државности наше јужне покрајине све више говори као о неостваривом државотворном пројекту, расаднику организованог криминала, регионалној безбедносној претњи и зони неизлечиве политичке и социјалне нестабилности“, навео је Ђурић у саопштењу.

"Покрајинско руководство" би, зато, како је указао, своју енергију, уместо на пароле, требало да троши на решавање економских и социјалних проблема житеља Косова и Метохије, који су предуго били жртве политичких опортуниста и демагога.

„Србија и србски народ не говоре језиком ултиматума и претњи, већ језиком разума и сарадње и зато су и историја и будућност данас на нашој страни, а у тој будућности има места и за Србе и за Албанце, и све друге који желе да уживају у миру и просперитету наше заједничке државе“, закључио је Ђурић.

Тачи је у интервјуу бечким дневницима „Стандард“ и „Пресе“ рекао да ће признање Косова од стране Србије уследити паралелно са процесом европске интеграције Србије.