Путинов портпарол исмејао понуду Запада

08-03-2014 07:35:17 | | Прес/ mojenovosti.com |

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков исмејао је данас понуду Запада да посредује у преговорима између Русије и Украјине, рекавши да су потези западних земаља током кризе у Украјини те државе коштале сопственог кредибилитета, објавили су руски медији.

Песков је рекао и да Русија страхује да ће на Криму и у источној Украјини доћи до етничког прогона, ако "они који стоје иза државног удара у Кијеву" дођу до тих региона.
Портпарол Владимира Путина, такође, је рекао да се, упркос "дубоком неслагању" са Западом по питању Украјине, Москва нада да је могуће пронаћи заједнички језик и да неће доћи до новог Хладног рата.
"Још има наде...да је, у неким тачкама могуће постићи споразум, путем дијалога који, хвала Богу, наши партнери још нису одбацили. Верујем да нови Хладни рат није почео и желео бих да верујем да неће ни почети", истакао је Песков.
Песков је нагласио и да догађаје на Криму и у источним областима Украјине Русија није изазвала ни на који начин
"Русија не може да седи мирно у тренутку кад се над Русима у Украјини надвија опасност, јер је Русија гарант за све грађане руског говорног подручја", закључио је Песков, пренеле су агенције.