ВАШИНГТОН У ПАНИЦИ: Руси добили тајне информације којима могу да униште Америку!

10-03-2014 02:06:21 | | Факти/ mojenovosti.com |

ВАШИНГТОН – Русија би, захваљујући информацијама које им је одбегли амерички агент Националне безбедносне агенције (НСА) Едвард Сноуден открио кад су му одобрили азил, могла да има приступ најтајнијим подацима и војним плановима којима располажу САД, што може имати велике последице по ту земљу у овом тренутку.

Правда пре 2 сата
Наиме, то је у светлу растућих тензија између Америке и Русије и веома затегнуте реторике између њих због ситуације у Украјини истакао шеф америчке државне безбедности, генерал Мајкл Флин, додавши да би сви званичници његове земље требало да се припреме за најгори могући сценарио.
- Ако ме ишта на свету забрињава, то су наше одбрамбене способности у односу на непријатеље – у овом случају, наравно, Русе – рекао је Флин.
Према његовим речима, он и његове колеге требало би најпре да претпоставе који је сценарио најгори и предложе вођама методе за смањење ризика од компромитујућих информација.
- Посебно су забрињавајуће информације које би Сноуден могао да има о америчкој технологијј и војним системима, операционим и обавештајним могућностима. У случају сукоба, цена незнања били би животи наших људи на ратишту или где год да се налазе – нагласио је амерички званичник.
Подсетимо, најтраженији човек на свету Едвард Сноуден налази се у Москви од августа, кад је добио азил од руских власти, а након што је путем британског листа Гардијан обелоданио поверљиве информације САД о томе како шпијунирају читав свет. Америка га отад тражи и расписала је потерницу за њим како би му судила за велеиздају и шпијунирање.
Иначе, људи широм света страхују од могућности војне интервенције Америке као одговора на присуство руских војника на украјинском полуострву Криму, које је недавно објавило да жели да се отцепи од Украјине и припоји Русији.