Радуновић: Заустављен је режимски перпетум мобиле

11-03-2014 11:14:56 | | ИН4С/ mojenovosti.com |

Функционер Демократског фронта Славен Радуновић казао је да су избори у Беранама показали да ДПС-у више не помаже ни опробани метод организовања избора за неку општину самостално, без конкуренције са другим општинама, како би могли да фокусирају комплетан државни апарат и притисак на ту општину.

„Више не помажу ни страшне злоупотребе које смо могли да видимо и на овим изборима у Беранама куповина људских гласова. Они су уз све те притиске успјели само да се примакну резултату који је остварила коалиција „Здраво Беране”. То је веома битна ствар јер ће онемогућити многе који су мислили да се укључе у такве акције на будућим изборима да то и заиста ураде, посебно након објављивања спискова са именима људи који се таквим стварима баве. То је врло охрабрујуће и показује да су грађани Берана, а сигуран сам и осталих градова Црне Горе, преломили и да више у њима нема страха“, рекао је Радуновић у изјави за „Дан”.
Радуновић је истакао да су за добар реултат опозиције били пресудни проблеми у Беранама, који су у претходном периоду кулминирали у Беранселу, гдје су грађани у дужем временском периоду протестовали против нелегалне депоније која је угрожавала њихово здравље.
„Беране је потпуно опустошено у привредном смислу. Ништа не функционише, плате су мизерне, а људи понижени. Овом побједом заустављен је режимски перпетум мобиле, када ДПС толико осиромаши неки град да им је послије још лакше да остваре побједу јер им треба много мање средстава и много мање притисака да купују и понижавају тако обесправљени и осиромашени народ“, навео је Радуновић.
Према његовима ријечима, побједа опозиције у Беранама представља још један велики Ђукановићев пораз.
„Прво су му дугогодишњи партнери из албанских партија окренули леђа, а сада је изгубио у Беранама и поред тога што је комплетан државни апарат био ангажован са циљем да се побиједи у Беранама. То је још један велики Ђукановићев пораз. Сигуран сам да је ово клица која ће се примити у свим градовима Црне Горе и да је ово прва у низу побједа опозиције и почетак краја ДПС и њихове владавине“, истакао је Радуновић.