Колико кошта одмор на Криму

13-03-2016 06:18:04 | | / vostok.rs |


У Русији, на обали Црног мора, туристи могу да проведу двонедељни одмор за око 400 евра. Представници Министарства туризма Крима очекују да ће ове године полуострво посетити скоро 5 милиона људи.

Просечна цена двонедељног одмора са пуним пансионом на Kриму по особи ако се резервише раније износи између 31.000 и 34.000 рубаља (између 400 и 435 евра), саопштила је током онлајн семинара за представнике медија Ана Нерозина, начелница одељења за информисање Министарства туризма Крима, пише „Крим информ“.

„Број резервација са плаћеним авансом за период од маја до августа повећан је за 20 одсто. Просечно трајање одмора је око 12 дана. Цена смештаја по особи се креће од 2.200 рубаља (28 евра) дневно са пуним пансионом, до 2.800 рубаља (35 евра) са пуним пансионом и лечењем“, рекла је она.

Представница Министарства туризма је нагласила да ће цена смештаја и даље расти.

„То неће бити кривица хотела. Попуниће се собе из ниских категорија, због чега ће просечна цена расти. Међутим, то неће значити да су хотели подигли цене“, навела је Нерозина.

Најпопуларније место по броју резервација је Велика Јалта, друго је Велика Алушта, треће је Евпатија, четврто је Коктебељ и пето је Судак.

„Мислимо да ће попуњеност у јуну бити 30 одсто већа него прошле године“, закључила је Нерозина.

Раније је Министарство туризма планирало да ће полуострво током 2016. године посетити 4,9 милиона људи.