Забрињавајуће насиље према женама у ЕУ

11-03-2014 04:34:38 | | / mojenovosti.com |

Према једној студији Агенције ЕУ којом приликом је 42.000 жена у 28 држава анкетирано, установљено је да је свака трећа жена била изложена насиљу у породици или на радном месту, којесе огледа у физичком и сексуалном злостављању, изјавио је Мортен Кјаерум, директор поменуте Агенције за основна људска права.

Оваква злостављања почињена су над женама већ од 15 година старости, што је врло забрињавајуће, јер је око 62 милиона жена било најмање једном силовано, физички претучено или малтретирано на радном месту или у породици, или у контакту са мушкарцима на разне друге начине.

Највећи број злостављених жена био је у Данској 54 одсто, затим у Финској 47 одсто, Холандији 45 одсто, Француској 44 одсто, а најмање у Пољској 19 одсто и у Аустрији 20 одсто, а просек насиља према женама у земљама ЕУ износи 33 одсто.

Ово су врло шокантни подаци насиља према женама у 21. веку када је људска цивилизација достигла свој врхунац, али овакви насилнички односи према женама показују једну другу страну медаље "цивилизације" мучкараца према нежнијем полу, што је за сваку осуду.

У новије време у министарствима држава, чланицама ЕУ постоје и министри жена које се баве питањима односа према женама у друштву уопште, њиховим павима да зарађују на послу исто као и мушкарци за једнаке послове и стручну спрему, али ово су како се види само "мртва слова" на папиру, јер у ствраности ствари стоје сасвим другачије, пошто се над женама врши и даље насиље и дискриматорски поступак по питању истих зарада као што их имају мушкарци.