У априлу завршетак радова на прузи Београд—Панчево

17-03-2016 08:06:59 | | / vostok.rs |


Завршетак радова на деоници железничке пруге Београд—Панчево очекује се у априлу, изјавио је заменик техничког директора Руских државних железница (РЖД Интернешенел) Алексеј Николајевич Бељашов.

Он је рекао да се завршавају две уговорне обавезе — из Анекса 1 и Анекса 2.1.

Анекс 1 се односи на деоницу Београд—Панчево, чији се завршетак планира у априлу, када ће резултати радова бити предати инвеститору, додао је он.

Како је казао, Анекс 2.1 односи се на три северне деонице железничког Коридора 10 и до краја месеца биће завршени радови на деоници Мала Крсна—Велика Плана, рекао је он за Танјуг.

„На тај начин завршили смо уговор у вредности од 49 милиона долара чиме се стварају услови за почетак радова на три јужне деонице Коридора 10“, рекао је Бељашов након отварања Треће међународне привредна изложба „Експо — Русија Србија 2016“ у Београду.

Он је додао да ће се радовима на две деонице приступити у првој половини априла — тачније деоници Врањска Бања—Ристовац и Бујановац—Букаревац.

Он је објаснио да ће се технологија извођења ових радова на пругама разликовати од досадашње технологије, која се примењивала у Србији тако што ће се привремено отварати и затварати саобраћај.

Он је казао да ће се у летњој сезони, од средине јуна до августа месеца омогућити да се саобраћај несметано одвија пошто тада грађани највише користе возове.

„У складу са динамиком са извођење радова, планирамо да радове завршимо у првом кварталу следеће године“, рекао је он.

Бељашов истиче да су у Руским железницима задовољни темпом и квалитетом извођења радова и сарадњом са србским компанијама.

Планирамо да те компаније ангажујемо и за извођење накнадних радова, истакао је он.

„Волели бисмо да повећамо обим својих радова у ономе у чему смо најстручинији, то је извођење радова на железницама“, рекао је Бељашов.