Шешељ: Имам сазнања да ће ми бити изречена казна од 25 година

17-03-2016 02:53:03 | | / vostok.rs |


Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас да неће пратити изрицање пресуде у Хашком трибуналу путем видео-линка и да ће се, каква год казна буде, на њу жалити.

„Зашто бих прихватио да пратим изрицање пресуде путем видео-линка кад је обавеза државне телевизије Србије да то директно преноси“, упитао је Шешељ на конференцији за новинаре.

Он је навео и да има сазнања да ће му бити изречена казна од 25 година затвора.

Шешељ је, говорећи о митингу СРС на Тргу републике 24. марта, рекао да ће радикали тог дана протестовати против НАТО-а, али и против Хашког трибунала, будући да ће тог дана у Хагу бити изречена пресуда Радовану Караџићу.

Хашки трибунал је јуче саопштио да ће пресуда Шешељу бити изречена 31. марта у 10 сати, без присуства оптуженог и позвао Шешеља да до 22. марта писаним путем обавести суд да ли жели да прати изрицање пресуде путем видео-линка из Београда.

Шешељ је рекао да то неће учинити.

Заменик тужиоца за ратне злочине Србије Бруно Векарић недавно је изразио уверење да ће лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ бити присутан на изрицању пресуде 31. марта у Хашком трибуналу.

ПОВЕЗАНО:

Савићевић: Вукчевић и Векарић су издајице и среброљупци