Шешељ: Бруно Векарић је хрватски шпијун

18-03-2016 07:20:05 | | / vostok.rs |


Одговарајући на новинарско питање на конференцији одржаној у централи Српске радикалне странке, проф. др Војислав Шешељ је открио да је Бруно Векарић, портпарол Специјалног суда за ратне злочине, хрватски шпијун.

Шешељ је открио да је Векарић недавно путовао у Загреб, па из Загреба за Амстердам, односно за Хаг, па се из Хага вратио у Загреб, где је контактирао са неколико хрватских државних функционера, којима је открио да је сазнао да ће Шешељу бити изречена казна од 25 година затвора. Векарић се након тога вратио у Београд и у Београду никоме није говорио ништа о свом путовању у Хаг и сазнању о пресуди која ће бити изречена лидеру радикала.

Др Шешељ је још једном поновио да га пресуда Хашког трибунала не интересује, да је убедљиво победио Трибунал и да његову победу никаквом пресудом не могу омаловажити нити обезвредити. Он је истакао да не може да открије одакле је добио информације о одласку Бруна Векарића у Хаг и Загреб али да његова служба која га информише веома озбиљно ради.

Лидер радикала је најавио да ће поднети жалбу без обзира на висину изречене пресуде. Изрицање пресуде проф. др Војиславу Шешељу заказано је за 31. март у 10 часова.