Русија поново има обавезу да спаси свет од нацизма

16-03-2014 01:33:39 | | Срби на окуп/ mojenovosti.com |

Почетком марта у познатом британском недељнику „Економист“ објављен је уводник у којем сатанизација Руса поводом насиља у Украјини достиже свој врхунац. У тексту „Киднаповани од Кремља“ Руси се пореде са фашистима, а Путин са Хитлером.(1)Председник Русије је проглашен кривим због тога што не дозвољава да његов народ на Криму доживи судбину Срба у Републици Србској Крајини и на Косову и Метохији. По „Економисту“ Севастопољ који је основала царица Катарина 1784. године и цео Крим који је Русији одузет декретом 1954. године не могу бити руски, већ припадају пучистима у Кијеву. Дивљање неонацистичких хорди у Украјини, забрана руског језика, дрво за вешање „издајника Украјине“ (оних који се изјашњавају као Руси) за овај британски лист су слободно и демократски изражена воља Украјинаца. Иако пише о Хитлеру и нацистима уводничар „Економиста“ ни једном речју не помиње украјинске партије и групе које су дошле на власт, а имају нескривену нацистичку идеологију.

Нацистичка партија Свобода је у новој украјинској пучистичкој влади обезбедила неколико министарских места, једног вицепремијера и главног државног тужиоца Олега Махницкија. Он је пред судом заступао председника партије Олега Тјагнибока, који је 2007. био оптужен за распиривање мржње због прозивања „руске јеврејске мафије“.Тјагнибок је претио да ће Русима и Јеврејима одсецати главе.Још током кандидатуре за председника 2009. године, он је обећао да ће Украјина употребити нуклеарно оружје ако дође до руске инвазије. Сада је то обећање поновио и додао да ће, ако дође на власт, „прво преклати све Јевреје и Русе“. Управо је Тјагнибок на Мајдан довео хулигане који су били спремни да погину на барикадама.(2)Представници Свободе с поносом носе симболе СС дивизије „Галиција“ коју су нацисти користили у борби против Руса. Једну од најважнијих функција у новој украјинској влади преузео је основач Свободе Андреј Парубиј. Он је именован за секретара Савета за националну безбедност, а то је функција преко које потпуно контролише министарство одбране и украјинску војску. Како пише немачки „Шпигл“ Парубиј се истакао као један од кључних људи у координацији са Десним сектором, отворено фашистичком организацијом која је учествовала у насиљу у Кијеву. Већина снајпериста и оружаних припадника повезани су управо са том групом. За Парубијевог заменика изабран је вођа Десног сектора Дмитриј Јарош. Десни сектор заправо контролише кључне безебедносне функције и неколико хиљада наоружаних бораца, које Јарош назива „војницима националне револуције“ и позива на „национални ослободилачки рат за дерусификацију Украјине“, што је у ствари позив на грађански рат.(3)Вођа левице у немачком парламенту Грегор Гиси јавно је упозорио Ангелу Меркел да њена власт сарађује са фашистима који су насилним методама дошли на власт у Украјини.(4)

Бивши шеф Службе државне безбедности Украјине Александар Јакименко открива да су вође ових организација били чести гости Амбасаде САД у Кијеви где су добијали упутства како да организују пуч, а неки од њих су практично живели тамо.Јакименко тврди да је снајперисте који су убијали у центру Кијева унајмила тадашња опозиција која је организовала „евромајдан“ и да је у то умешан Андреј Парубиј који је у то време био „командант мајдана“.„Снајперски хици су кренули са зграде кијевске филхармоније, а за то здање је био одговоран управо Парубиј. Са филхармоније су пуцали и снајперисти и они који су 20. фебруара пуцали из аутомата. То је била паљба по милиционерима који су већ били деморалисани јер су по њима пуцали као у стрељани“ – указао је Јакименко.Када је први талас „одстрела“ прошао, многи су видели како из те зграде излази 20 добро одевених људи, специјално обучених, са футролама за снајпере и аутоматима са оптичким нишанима – додао је Јакименко, нагласивши да то нису видели само његови „оперативци“ него и активисти Свободе, Десног сектора, партије Баткившћина и Удара.(5)

Вашингтон чија елита верује у „изузетност“ америчке нације је 2012. године одбио да у Генералној скупштини УН подржи резолуцију којом се осуђује пропагирање нацизма. Представници САД су том приликом истакли да та резолуција „крши норме о слободи изражавања.“(6)Американци нису гласали за ову резолуцију јер широм света користе неонацисте и друге екстремне групе да би остварили своје циљеве.Амерички аналитичар Николас Дејвиснаводи да су Сједињене државе у 35 земаља света подржавале фашисте, нарко-босове и терористе. Дејвис је међу тим земљама навео и некадашњу Југославију и Украјину.(7)Сарадња САД и нациста има дубље корене.Током 2001. године, ЦИА је отворила део своје архиве и том приликом истраживачи су открили документа о сарадњи ове службе са нацистима. У њима се јасно види да су сарадници СС-а и Гестапоа, осуђени од стране Међународног војног трибунала, ангажовани од стране ЦИА као њени сарадници и оперативци „Нема сумње“, каже Томас Баер, члан владине групе која је радила на отварању досијеа нациста, „да су САД очувале контакте са нацистичким преступницима“. Можда је најружнији пример сарадња са Клаусом Барбием, познатом као „Лионски касапин“.(8)Уосталом финансијске елите из САД су помогле долазак Хитлера на власт.

Са друге стране руски народ је тај који је зауставио и поразио Хитлера, али та победа је имала високу цену. Само у две велике битке Лењинградској и Стаљинградској Руси су изгубили 2 милиона људи. СССР је на крају рата имао 26,6 милиона мртвих (већином Руса) што је половина укупног броја жртава у Другом светском рату.(9)Када су нацисти у питању, чак 74 одстогубитака немачка војска је претрпела у борби са СССР-ом, што је три пута више од њених губитака у борби против свих других земаља заједно. Педесет дивизија немачке војске борило се само у Курској бици, што је два пута више него на целом Западном фронту током целе 1943. године. Немачка је изгубила 800 хиљада војника само у Стаљинградској бици, што је седам пута више од њених губитака на целом Афричком фронту током целог рата.Против совјетских трупа је било ангажовано 80% активне војске Немачке, 68% њене артиљерије, 64% тенкова и 48% авиона Луфтвафеа. Према томе, чак и у последњој години рата главне снаге немачке копнене армије бориле су се на Истоку, а не на Западу.(10)

Руски народ се још увек није потпуно опоравио од губитака које је имао током Другог светског рата, а поново је позван да брани свет од нацизма. САД су наоружале, обучиле и организовале неонацисте у Украјини и помогле им да насилним методама освоје власт у старом руском граду Кијеву. Злокобни симболи нациста и њихове црне заставе опет су се приближили руским границама. Међутим они нису претња само за Русију. Цело човечанство је у опасности. Због тога руски народ има обавезу да се као и у Другом светском рату супротстави овим злочинцима и још једном спаси свет.

1http://www.economist.com/news/leaders/21598639-west-can-punish-putins-russia-its-belligerence-ukraine-only-if-it-prepared?fsrc=nlw|hig|3-6-2014|7971396|151425166|E

2http://www.blic.rs/Vesti/Svet/446977/Oleg-Tjahnjibok-Ukrajinski-fasista-koji-seje-strah

3https://stanjestvari.wordpress.com/2014/03/08/%D1%88%D0%BF%D0%B8%D0%B3%D0%BB-%D1%83%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0-%D1%83-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D1%83-%D1%84%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B3/

4http://rt.com/news/merkel-ukraine-answer-sanctions-658/?utm_source=browser&utm_medium=aplication_chrome&utm_campaign=chrome

5http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/jakimenko-u-kijevu-ubijalo-20-snajperista-neke-vodje-majdana-i-spavale-u-ambasadi-sad

6http://voiceofrussia.com/2012_11_27/Why-not-everyone-supports-UN-anti-Nazi-resolution/

7http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/388178/SAD-podrzava-fasiste-teroriste-i-narkobosove-od-SFRJ-do-Ukrajine

8http://www.slobodanjovanovic.org/2011/01/12/zoran-milosevic-amerika-i-fasizam/

9http://www.vostok.rs/index.php?idsek=26Veliki-otadzbinski-rat

10http://ruskarec.ru/politics/2014/01/26/americki_mitovi_o_drugom_svetskom_ratu_27863.html