Москва за проширење списка учесника међусиријских преговора

22-03-2016 09:16:08 | | / vostok.rs |


Заменик шефа руске дипломатије Михаил Богданов састао се у Москви с делегацијом патриотске опозиције Сирије, с којом је разматрао проширење састава учесника у међусиријским преговорима у Женеви.

„Током састанка су размењена мишљења о проблематици политичког решавања кризе у Сирији у контексту реализације руско-америчког договора о прекиду борбених дејстава у тој земљи, одобреног Резолуцијом 2268 Савета безбедности Уједињених нација, као и нових преговора сиријске владе и опозиције који су почели под окриљем УН у Женеви. Наглашена је неопходност ширег учешћа представника политичких снага у међусиријском дијалогу са циљем да се политичком процесу у Сирији д истински општенационални карактер“, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

У саставу сиријске делегације у Москву су дошли генерални секретар Партије сиријске омладине за правду и развој Барвин Ибрахим, генерални секретар Партије солидарности Мухамед Абу Касем и члан политичког бироа Сиријске социјално-националне партије Тарек ел Ахмед.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут