Путин ће се састати са Керијем

23-03-2016 08:56:37 | | / vostok.rs |


Кремљ је потврдио да ће састанак између руског председника Владимира Путина и америчког државног секретара Џона Керија бити одржан, а главне теме биће Сирија и Украјина.

„Састанак између Путина и Керија ће заиста бити одржан. Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров је приступио информисању председника о резултатима и контактима, а током сусрета речи ће бити о великом броју питања, док су најважније теме свакако Сирија и Украјина“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Одговарајући на питање шта се може очекивати од састанка Путина и Керија, Песков је рекао да је то ипак питање за Министарство иностраних послова Русије, јер та институција има директни контакт са америчким државним секретаром.

Власти САД су се у понедељак обратиле администрацији руског председника са молбом да прими државног секретара САД Џона Керија у оквиру његовог боравка у Москви.

Аналитичари су оценили да тај захтев представља још један доказ да САД признају улогу Русије и њеног председника у решавању сиријске кризе.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут