МИРОСЛАВ КОЈИЋ: ДОЂОШЕ, ОБЕЋАШЕ И ОДОШЕ

18-03-2014 02:18:20 | | Вишеград 24/ mojenovosti.com |

аврши се и грандиозно најављивани митинг „за бољи Вишеград“. Да ли ће Вишеград бити бољи, послије митинга или је у ваздуху остало да лебди питање „шта ово би“, остаје на Вишеграђанима да сами просуде. Оно како сам најављивао да ће се десити и десило се. Десетине плаћених аутобуса, студенти из Фоче и Пала, омладина СНСД-а из цијеле РС, 40-так аута из Србије, чули су и видјели како треба да изгледа „бољи и љепши Вишеград“ и вратили се у своја мјеста да тај рецепт примјене и тамо. Циркус „Монтија Пајтона“ одиграо је изванредно свој сценски наступ под режисерском палицом Емира Кустурице и у овом случају његовог ученика Милорада Додика. Све је функционисало безпрекорно, оно због чега су дошли и одрадили су. Једино оно мало Вишеграђана, који су стварно очекивали можда неке предлоге или пројекте од новоформираног Удружења „за бољи град“,остали су ускраћени за то. Није им дуго требало да схвате шта је прави циљ митинга. Стотине дјеце и омладине који нису ни знали због чега су дошли, чекали су на сигнале када треба да аплаудирају јер нису разумјели ништа од онога што се говорило, у почетку су то радили дисциплиновано, а касније су се и ту конци погубили.

Умјесто за бољи Вишеград митинг је у ствари био за „бољег Кусту“. Чувени „Куста“ се упињао из петних жила да присутнима, од којих многи не знају ни зашто су дошли, објасни финансијско пословање д.о.о. Андрићград. Чудан је начин човјек изабрао за то кад то може много једноставније, и умјесто да на моје многобројне упите о пословању Андрићграда и утрошку средстава напише како је и по Закону обавезан финансијски извјештај и достави га локалној скупштини на разматрање, човјек је одабрао јавну трибину за то. Зашто је тако то само он зна, а ја му и сад одговорно тврдим да ће тај извјештај поднијети хтио не хтио кад тад, од тога га неће спасити никаква митинговања нити циркус „Монтија Пајтона“, и зато су још морали потрошити на десетине хиљада народних пара. Нормално пошто није био кадар да то сам уради позвао је у помоћ Милорада Додика, који је свим својим „ауторитетом“, а за који ће тек и он сам у октобру сазнати колики је, покушао да окупљенима објасни, а све у његовом стилу, како треба да се ради. И као што смо навикли од Додика осуо је свим расположивим средствима по локалној власти и на мене лично. Што се мене тиче, искрено, страшно би се лоше осјећао да ме је такав човјек којим случајем хвалио. Јер шта могу часни и поштени људи који су своје и животе својих породица жртвовали за стварање РС очекивати од Додика, који је док смо ми своју крв просипали на тој крви зарађивао милионе шверцујући цигаре, или од србског изрода Емира Кустурице, који је лутао по свијету и приказивао Србе као највеће четнике и кољаче који немилосрдно уништавају недужни муслимански народ.
Да вам говорим истину као и увијек до сада, за оне који евентуално не вјерују и за све „невјерне Томе“, нек прочитају „Поткованог Расима“ http://www.mudremisli.com/2012/05/potkovani-rasim/ па ће се увјерити, то је тај „велики Србин“ који прима некаква ордења и одликовања, али кад завирите мало испод тепиха, односно загребете испод коже, добијете оно што јесте. Зато је мени драго кад ме овакви људи нападају, псују, пљују итд., јер тек тада знам да сам на правом путу и добијам нову снагу. Поред напада Додик и обећа нешто, само је заборавио шта је прије обећавао. Прво је обећавао 1500 радних мјеста у Андрићграду, а синоћ обећа 400, шта би са оних 900, ко зна, да хоће и 40 ја лично био бих пресретан. Обећа 100 радника на ХЕ, сигурно да може не само 100, колико нам краду пара са ХЕ треба да запосле још 500 радника, и ја то стално тражим на скупштини, јер боље да наших 500 радника сједи кући и прима плату, ако нема шта радити, него да нам Милорад Додик и његове лопуже сваки мјесец са наше ХЕ трпају милионе у своје џепове.
Како је најављиван тако се и заврши „грандиозни скуп“ за бољи Вишеград.
Дођоше, обећаше и одоше.